Kategóriák
TOP termékek
Fórum
Nincsenek témák!
Növény ismertető

CALLUNA VULGARIS,AZAZ A KÖZÖNSÉGES  CSARAB

Savanyú földet igénylő örökzöld cserje, hazánkban kiültethető, fagytűrő. Virágai a felfelé törő hajtások végén jelennek meg augusztus végén, szeptember elején.
40 cm körül éri el maximális magasságát, de minden évben terebélyesebb, bokrosabb lesz. Fehér és rózsaszín virágú változatai a leggyakoribbak, de zöldes-sárgás színben is előfordul.
Félárnyékos, napos helyre ültessük.

Házhozszállítás

Termék részletek


Citromfa ( óriás ) műcitrommal

Citromfa ( óriás ) műcitrommal
  • Citromfa ( óriás ) műcitrommal
1 800 Ft
db
db
1
A magyarországi nyarak is lehetővé teszik, hogy citromfát neveljünk, csak a téli elhelyezéséről kell gondoskodnunk. Nyáron tehát kitehetjük a kertbe, erkélyre napos helyre. Ültessük dézsába, nagyobb virágcserépbe, hogy könnyen tudjuk mozgatni. Válasszunk számára jó minőségű virágföldet, elsősorban kötöttebb földet részesítsünk előnyben és ha tehetjük, minden tavasszal trágyázzuk meg lótrágyával, mert ez elősegíti a virágképződését.
Nyáron rendszeresen öntözzük és tápoldatozzuk, a téli időszakban elegendő hetente egyszer öntözni. Tartózkodjunk a túlöntözéstől, mert a növény könnyen elpusztul, ha sokáig áll a cserepében vagy az alatta lévő tálkában a víz.
A fiatalabb növényeket évente ültessük át, az idősebbeket elegendő két-három évente tavasszal, amíg nem fejleszt hajtásokat.
A citromfát február-március hónapokban metszhetjük, amikor a hajtásképződés még nem indult be.

Ősz végén, mielőtt beköszöntenek az első fagyok, teleltetni visszük a növényt. Legjobb, ha 6-8 C fokos helyiségben telel, de a hőmérséklet ne menjen 15 C fok fölé. Nagyon fontos, hogy télen is elegendő fényt biztosítsunk a növény számára, és párásítsunk is körülötte. Jó, ha tudjuk, hogy a citromfa a nem megfelelő téli körülményekre (például nincs elég fény, meleg a levegő, száraz a levegő) a levelei lehullatásával válaszol. Némi téli levélhullás ugyan természetes folyamat, de a rossz körülmények miatt a citromfánk akár teljesen fel is kopaszodhat. Fontos, hogy ebben az esetben se dobjuk a komposztra a növényt, hiszen tavasszal újra ki fog hajtani.
Télen ne tápozzuk, és az öntözési adagokat is csökkentsük minimálisra, épp csak annyit öntözzük, hogy ne száradjon ki a növény.
Tavasztól kikerülhet a szabadba, és kezdhetjük újra tápozni, öntözni. Az első hajtásokat érdemes visszametszeni, így nyárra sűrűbb lombozatot fog fejleszteni.
  • cserépméret / magasság
    10,5/25
  • Cikkszám
    31137