Kategóriák
TOP termékek
Fórum
Nincsenek témák!
Növény ismertető

A TÖLCSÉRJÁZMIN egy nagyon mutatós, Dél-Amerikából származó növény, amely tölcsérszerű élénk színű virágaival díszít tavasztól késő őszig.

Nyár elejétől kezdve, szabadban dísznövényként tarthatjuk. Alkalmas irodák, közintézmények, valamint kellemes, szobahőmérsékletű, világos szobák díszítésére is.

Ültetéséhez semleges kémhatású, jó vízáteresztő képességű virágföldet válasszunk. Elhelyezéséhez világos helyet keressünk, bár fényigényes növény, a déli tűző napot nem szereti.

Rendszeres öntözést igényel, nyáron hetente 3-4 alkalommal, télen jóval ritkábban adjunk neki vizet. A megfelelő növényekedéshez és virágzáshoz, igényli a rendszeres tápoldatozást is.

Kedveli a párás környezetet, amit közvetlen (vízzel való permetezés) és közvetett (kaviccsal és vízzel töltött tálcára állítjuk a cserepet) párásítással is biztosíthatunk.

Házhozszállítás

Termék részletek


Ibolyafa

Ibolyafa
2 000 Ft
Az ibolyafa vagy hercegnővirág hazánkban dézsás növényként tartható, ilyen körülmények között nagysága nem haladja meg a két métert.Az ibolyafa igazán mutatós növény, levelei hosszúkásak, nagy méretűek, erezetük határozott, jól kiegészítik a lila virágok nyújtotta látványt, melyben júliustól kezdődően gyönyörködhetünk. Formája metszéssel alakítható.Az ibolyafa fényigényes növény, ezért világos, félárnyékos helyet is bátran választhatunk számára. Vízigénye átlagos, ezért rendszeres, de mérsékelt öntözést igényel. Ne öntözzük túl, és ne is hagyjuk kiszáradni a földjét. Jó szolgálatot tehet, ha a földjére mulcsot szórunk, ami segít, hogy a talaj lassabban száradjon ki, és ne is melegedjen át túlságosan.A hercegnővirág, fagyérzékeny növény, emiatt itthon teleltetést igényel, világos helyen.
  • 12/30
  • Cikkszám
    031801