Kategóriák
TOP termékek
Fórum
Nincsenek témák!
Növény ismertető

A TÖLCSÉRJÁZMIN egy nagyon mutatós, Dél-Amerikából származó növény, amely tölcsérszerű élénk színű virágaival díszít tavasztól késő őszig.

Nyár elejétől kezdve, szabadban dísznövényként tarthatjuk. Alkalmas irodák, közintézmények, valamint kellemes, szobahőmérsékletű, világos szobák díszítésére is.

Ültetéséhez semleges kémhatású, jó vízáteresztő képességű virágföldet válasszunk. Elhelyezéséhez világos helyet keressünk, bár fényigényes növény, a déli tűző napot nem szereti.

Rendszeres öntözést igényel, nyáron hetente 3-4 alkalommal, télen jóval ritkábban adjunk neki vizet. A megfelelő növényekedéshez és virágzáshoz, igényli a rendszeres tápoldatozást is.

Kedveli a párás környezetet, amit közvetlen (vízzel való permetezés) és közvetett (kaviccsal és vízzel töltött tálcára állítjuk a cserepet) párásítással is biztosíthatunk.

Házhozszállítás

Termék részletek


Mimóza

Mimóza
990 Ft
db
db
1
A mimóza, (Mimosa pudica) egy igazán különleges növény, mely Dél-Amerikából származik. Szinte olyan, mintha kommunikálnánk vele.

Érintésünkre, apró lapított tűszerű leveleinek összecsukódásával, erősebb behatás esetén a teljes levél lehajlásával felel.
Kedveli a meleget, a szobahőmérséklet ideális a számára, emellett a megfelelő fejlődéshez sok fényre is szüksége van. Olyan szobában érzi igazán jól magát, ahol a meleg állandó, és természetes napfény is éri. Fontos, hogy a körülmények állandóak legyenek.
Öntözés, tápoldatozás
Vízigénye közepes, ezért nagyjából 4-5naponta, mérsékelten öntözzük, ne öntözzük túl, de ne is száradjon ki.
Ha azt szeretnénk, hogy igazán szépen növekedjen, rendszeres tápoldatozásról is gondoskodni kell.
Párásítás
Szereti a páradús levegőt, ezért párásítani kell közvetlenül vízzel való permetezéssel, vagy közvetett párásítással.
  • Cserépméret: 10,5 cm
    Magasság: 15 cm
  • Cikkszám
    458963