Kategóriák
TOP termékek
Fórum
Nincsenek témák!
Növény ismertető

CALLUNA VULGARIS,AZAZ A KÖZÖNSÉGES  CSARAB

Savanyú földet igénylő örökzöld cserje, hazánkban kiültethető, fagytűrő. Virágai a felfelé törő hajtások végén jelennek meg augusztus végén, szeptember elején.
40 cm körül éri el maximális magasságát, de minden évben terebélyesebb, bokrosabb lesz. Fehér és rózsaszín virágú változatai a leggyakoribbak, de zöldes-sárgás színben is előfordul.
Félárnyékos, napos helyre ültessük.

Házhozszállítás

Termék részletek


Murvafürt / Bougainvillea karós

Murvafürt / Bougainvillea karós
2 500 Ft
db
db
1
Gondozása:
A murvafürt évelő, gyorsan növekvő növény, tavasztól egész a nyáron át virágzik. A téli időszakot enyhe pihenéssel tölti hűvös fagymentes helyen. A nagyobb példányai támasztást igényelnek, hogy a törzsük és ágaik tehermentesítve legyenek. Az alátámasztás a tartást szolgálja és formát ad a növénynek. A tövises, fás hajtások 1- 2 méterre nőhetnek, töviseikkel más növényekbe kapaszkodva.Nyáron a murvafürt a legnagyobb forróságot is jól bírja. Ezért helyezzük napos és világos helyre.A murvafürt közepes vízigényű, tápanyagigényes növény. Télen tartsuk a földjét enyhén szárazon.Alaprétegként bármilyen termékeny földet használhatunk.
A murvafürtöt jól metsszük vissza télire
A metszés két szakaszból áll: virágzás után az elvirágzott hajtásokat vágjuk le, télire viszont érdemes erősen vissza metszeni, majd 8-10 fokon, világos helyen teleltetni.
  • Cserép: 12 cm
    Magasság: 30-40 cm
  • Cikkszám
    0562