Kategóriák
TOP termékek
Fórum
Nincsenek témák!
Növény ismertető

A TÖLCSÉRJÁZMIN egy nagyon mutatós, Dél-Amerikából származó növény, amely tölcsérszerű élénk színű virágaival díszít tavasztól késő őszig.

Nyár elejétől kezdve, szabadban dísznövényként tarthatjuk. Alkalmas irodák, közintézmények, valamint kellemes, szobahőmérsékletű, világos szobák díszítésére is.

Ültetéséhez semleges kémhatású, jó vízáteresztő képességű virágföldet válasszunk. Elhelyezéséhez világos helyet keressünk, bár fényigényes növény, a déli tűző napot nem szereti.

Rendszeres öntözést igényel, nyáron hetente 3-4 alkalommal, télen jóval ritkábban adjunk neki vizet. A megfelelő növényekedéshez és virágzáshoz, igényli a rendszeres tápoldatozást is.

Kedveli a párás környezetet, amit közvetlen (vízzel való permetezés) és közvetett (kaviccsal és vízzel töltött tálcára állítjuk a cserepet) párásítással is biztosíthatunk.

Házhozszállítás

Termék részletek


Selyemmályva piros

Selyemmályva piros
1 500 Ft
db
db
1
A selyemmályva trópusi, szubtrópusi Brazíliából származó cserjés szobanövény.

Csengettyű alakú, fehér, sárga, piros csüngő virágai gazdag színváltozatban nyáron tömegesen nyílnak, de a mérsékelten meleg világos szobákban télen is rendszeresen virágzik.

A selyemmályva fényigényes növény. Télen 12-15 C-os világos helyen tartjuk és rendszeresen öntözzük. Tavasszal átültetjük lombföld, melegágyi föld és komposztföld keverékébe, ugyakakkor, ha esetleg felnyúlt a növény, visszavágjuk, megifjítjuk.

A selyemmályva nyáron bő öntözés mellett szabadban is tartható. Ősszel ismét lakásba kell vinni, anélkül, hogy visszavágnánk, itt eleinte mérsékeltebben, majd bővebben öntözzük, hogy a virágok minél hamarabb megjelenjenek.
  • Cserépméret: 12cm
    Magasság: 25-30 cm
  • Cikkszám
    479852