Kategóriák
TOP termékek
Fórum
Nincsenek témák!
Növény ismertető

CALLUNA VULGARIS,AZAZ A KÖZÖNSÉGES  CSARAB

Savanyú földet igénylő örökzöld cserje, hazánkban kiültethető, fagytűrő. Virágai a felfelé törő hajtások végén jelennek meg augusztus végén, szeptember elején.
40 cm körül éri el maximális magasságát, de minden évben terebélyesebb, bokrosabb lesz. Fehér és rózsaszín virágú változatai a leggyakoribbak, de zöldes-sárgás színben is előfordul.
Félárnyékos, napos helyre ültessük.

Házhozszállítás

Termék részletek


Sivatagi rózsa / Adenium obesum rózsaszín

Sivatagi rózsa / Adenium obesum rózsaszín
3 000 Ft
db
db
1
A sivatagi rózsa őshazája Kelet-Afrika és Szaúd-Arábia északi része. A növény nagyon népszerű a kaktuszok és a pozsgás növényeket gyűjtő kertészek körében, szokatlan megvastagodott törzsének, mely már a fiatal példányoknak is különös külsőt kölcsönöz, és szép virágainak köszönhetően. A virágok hosszú ideig tavasztól egész nyáron keresztül őszig virágoznak, a nagyobb növények szinte soha nincsenek virág nélkül. Hazánkban ritka trópusi növényként tartják számon. Mivel a sivatagi rózsa meleg éghajlatról származó növény, ezért nagyon melegkedvelő, melyet fontos figyelembe venni. Teleltetésre vagy szobában tartva megfelel a szoba hőmérséklete, de legyen biztosított számára a napfény. Olyan helyet biztosítsunk számára, ahol a nap besüt egész nap, de lehetőleg a délelőtti és a déli órákig. Nem kell kétségbe esni, ha a növény levelei lehullnak, ez természetes jelenség, jellemző a nyugalmi időszakban.A sivatagi rózsa száraz területről származik, a vegetációs időszakban mégis nagy a vízigénye. Május elejétől a tenyészidőszakban öntözzük gyakrabban, abban az esetben, ha azt látjuk, hogy a talaj felszíne kiszáradt. Ezt igény szerint végezzük, lehet más naponta, de lehet egyszer egy héten is. Lehetőség szerint az öntöző víz gyűjtött esővíz legyen, melyet felülről juttassunk a növényre. Tápoldatozását a nyári hónapokban enyhén adagolva, kéthetente végezzük el. Amikor a sivatagi rózsák október végén nyugalomba vonulnak, lehullatják lombjukat.

A növénynek jó vízáteresztő képességű talajra van szüksége, melyet legegyszerűbben úgy biztosíthatunk, ha a virágföldet durva szemcséjű kőzettörmelékkel keverünk. Nem bírja el, ha pangó víz áll alatta, ügyeljünk a víz eltávolítására, vezessük el a vizet a növény alól.
  • Cserépméret / magasság
    14 cm / 35 cm
  • Cikkszám
    0532