Kategóriák
TOP termékek
Fórum
Nincsenek témák!
Növény ismertető

A TÖLCSÉRJÁZMIN egy nagyon mutatós, Dél-Amerikából származó növény, amely tölcsérszerű élénk színű virágaival díszít tavasztól késő őszig.

Nyár elejétől kezdve, szabadban dísznövényként tarthatjuk. Alkalmas irodák, közintézmények, valamint kellemes, szobahőmérsékletű, világos szobák díszítésére is.

Ültetéséhez semleges kémhatású, jó vízáteresztő képességű virágföldet válasszunk. Elhelyezéséhez világos helyet keressünk, bár fényigényes növény, a déli tűző napot nem szereti.

Rendszeres öntözést igényel, nyáron hetente 3-4 alkalommal, télen jóval ritkábban adjunk neki vizet. A megfelelő növényekedéshez és virágzáshoz, igényli a rendszeres tápoldatozást is.

Kedveli a párás környezetet, amit közvetlen (vízzel való permetezés) és közvetett (kaviccsal és vízzel töltött tálcára állítjuk a cserepet) párásítással is biztosíthatunk.

Házhozszállítás

Termék részletek


Sivatagi rózsa / Adenium obesum rózsaszín

Sivatagi rózsa / Adenium obesum rózsaszín
3 000 Ft
db
db
1
A sivatagi rózsa őshazája Kelet-Afrika és Szaúd-Arábia északi része. A növény nagyon népszerű a kaktuszok és a pozsgás növényeket gyűjtő kertészek körében, szokatlan megvastagodott törzsének, mely már a fiatal példányoknak is különös külsőt kölcsönöz, és szép virágainak köszönhetően. A virágok hosszú ideig tavasztól egész nyáron keresztül őszig virágoznak, a nagyobb növények szinte soha nincsenek virág nélkül. Hazánkban ritka trópusi növényként tartják számon. Mivel a sivatagi rózsa meleg éghajlatról származó növény, ezért nagyon melegkedvelő, melyet fontos figyelembe venni. Teleltetésre vagy szobában tartva megfelel a szoba hőmérséklete, de legyen biztosított számára a napfény. Olyan helyet biztosítsunk számára, ahol a nap besüt egész nap, de lehetőleg a délelőtti és a déli órákig. Nem kell kétségbe esni, ha a növény levelei lehullnak, ez természetes jelenség, jellemző a nyugalmi időszakban.A sivatagi rózsa száraz területről származik, a vegetációs időszakban mégis nagy a vízigénye. Május elejétől a tenyészidőszakban öntözzük gyakrabban, abban az esetben, ha azt látjuk, hogy a talaj felszíne kiszáradt. Ezt igény szerint végezzük, lehet más naponta, de lehet egyszer egy héten is. Lehetőség szerint az öntöző víz gyűjtött esővíz legyen, melyet felülről juttassunk a növényre. Tápoldatozását a nyári hónapokban enyhén adagolva, kéthetente végezzük el. Amikor a sivatagi rózsák október végén nyugalomba vonulnak, lehullatják lombjukat.

A növénynek jó vízáteresztő képességű talajra van szüksége, melyet legegyszerűbben úgy biztosíthatunk, ha a virágföldet durva szemcséjű kőzettörmelékkel keverünk. Nem bírja el, ha pangó víz áll alatta, ügyeljünk a víz eltávolítására, vezessük el a vizet a növény alól.
  • Cserépméret / magasság
    14 cm / 35 cm
  • Cikkszám
    0532