Kategóriák
TOP termékek
Fórum
Nincsenek témák!
Növény ismertető

CALLUNA VULGARIS,AZAZ A KÖZÖNSÉGES  CSARAB

Savanyú földet igénylő örökzöld cserje, hazánkban kiültethető, fagytűrő. Virágai a felfelé törő hajtások végén jelennek meg augusztus végén, szeptember elején.
40 cm körül éri el maximális magasságát, de minden évben terebélyesebb, bokrosabb lesz. Fehér és rózsaszín virágú változatai a leggyakoribbak, de zöldes-sárgás színben is előfordul.
Félárnyékos, napos helyre ültessük.

Házhozszállítás

Termék részletek


Sztívia / Stevia Rebaudiana

Sztívia / Stevia Rebaudiana
750 Ft
db
db
1
A Dél-Amerikában honos növény, kb. fél méteres magasságot érhet el, konténerben és szabad földben is nevelhető. Édesítésre felhasználható levelei lándzsa alakúak, fogazott szélűek.Levelei felhasználhatóak frissen az ételbe főzve, vagy italba téve, de lehetőség van későbbi felhasználására is.A stevia átlagos fényigényű növény, kellemesen meleg, világos hely a legmegfelelőbb számára. Talajok közül leginkább az átlagos kötöttségű, jó vízáteresztő képességű talajokat kedveli.

Az öntözés tekintetében a rendszeresség és a mérsékletesség, a két legfontosabb dolog, amire figyelni kell. Az egyenletesen nedves talajt szereti, a pangó víz és a föld kiszáradása is árthat. Segít nedvesen tartani a talajt, ha gondoskodunk talajtakarásról.

Az edényben nevelt növény átteleltethető, az első fagyok előtt vigyük be teleltető helyére.
  • 10,5/25
  • Cikkszám
    00002