Kategóriák
TOP termékek
Fórum
Nincsenek témák!
Növény ismertető

A TÖLCSÉRJÁZMIN egy nagyon mutatós, Dél-Amerikából származó növény, amely tölcsérszerű élénk színű virágaival díszít tavasztól késő őszig.

Nyár elejétől kezdve, szabadban dísznövényként tarthatjuk. Alkalmas irodák, közintézmények, valamint kellemes, szobahőmérsékletű, világos szobák díszítésére is.

Ültetéséhez semleges kémhatású, jó vízáteresztő képességű virágföldet válasszunk. Elhelyezéséhez világos helyet keressünk, bár fényigényes növény, a déli tűző napot nem szereti.

Rendszeres öntözést igényel, nyáron hetente 3-4 alkalommal, télen jóval ritkábban adjunk neki vizet. A megfelelő növényekedéshez és virágzáshoz, igényli a rendszeres tápoldatozást is.

Kedveli a párás környezetet, amit közvetlen (vízzel való permetezés) és közvetett (kaviccsal és vízzel töltött tálcára állítjuk a cserepet) párásítással is biztosíthatunk.

Házhozszállítás

Termék részletek


Sztívia / Stevia Rebaudiana

Sztívia / Stevia Rebaudiana
750 Ft
db
db
1
A Dél-Amerikában honos növény, kb. fél méteres magasságot érhet el, konténerben és szabad földben is nevelhető. Édesítésre felhasználható levelei lándzsa alakúak, fogazott szélűek.Levelei felhasználhatóak frissen az ételbe főzve, vagy italba téve, de lehetőség van későbbi felhasználására is.A stevia átlagos fényigényű növény, kellemesen meleg, világos hely a legmegfelelőbb számára. Talajok közül leginkább az átlagos kötöttségű, jó vízáteresztő képességű talajokat kedveli.

Az öntözés tekintetében a rendszeresség és a mérsékletesség, a két legfontosabb dolog, amire figyelni kell. Az egyenletesen nedves talajt szereti, a pangó víz és a föld kiszáradása is árthat. Segít nedvesen tartani a talajt, ha gondoskodunk talajtakarásról.

Az edényben nevelt növény átteleltethető, az első fagyok előtt vigyük be teleltető helyére.
  • 10,5/25
  • Cikkszám
    00002