Kategóriák
TOP termékek
Fórum
Nincsenek témák!
Növény ismertető

CALLUNA VULGARIS,AZAZ A KÖZÖNSÉGES  CSARAB

Savanyú földet igénylő örökzöld cserje, hazánkban kiültethető, fagytűrő. Virágai a felfelé törő hajtások végén jelennek meg augusztus végén, szeptember elején.
40 cm körül éri el maximális magasságát, de minden évben terebélyesebb, bokrosabb lesz. Fehér és rózsaszín virágú változatai a leggyakoribbak, de zöldes-sárgás színben is előfordul.
Félárnyékos, napos helyre ültessük.

Házhozszállítás

Termék részletek


Vékony hanga ( Erica gracilis )

Vékony hanga ( Erica gracilis )
1 350 Ft
db
db
1


Az egyik legkedveltebb ősszel virágzó növény, mely kiválóan mutat őszi kompozíciókban, balkonláda összeültetésekben. Dél- Afrikából származó bokros habitusú, 30-40cm-es magas örökzöld törpecserje. Felfelé törő ágait ősszel végig beborítják az apró rózsaszín vagy fehér harang alakú virágok. Levélzete tűszerű.
Napos vagy félárnyékos, szélvédett helyet kedvel.
A komolyabb fagyokig kint tarthatjuk, a nagy hidegek beálltával lakásban hűvös, világos helyen tartsuk, majd a fagyok elmúltával ismét kitehetjük a szabadba, tavasszal vágjuk vissza, hogy őszre ismét gyönyörű virágzásával kápráztasson minket. Az öntözésére mindig figyelni kell, földjét tartsuk mindig nyirkosan. A pangó vizet és a szárazságot nem jól tűri.
  • Cikkszám
    256859