Kategóriák
TOP termékek
Fórum
Nincsenek témák!
Növény ismertető

A TÖLCSÉRJÁZMIN egy nagyon mutatós, Dél-Amerikából származó növény, amely tölcsérszerű élénk színű virágaival díszít tavasztól késő őszig.

Nyár elejétől kezdve, szabadban dísznövényként tarthatjuk. Alkalmas irodák, közintézmények, valamint kellemes, szobahőmérsékletű, világos szobák díszítésére is.

Ültetéséhez semleges kémhatású, jó vízáteresztő képességű virágföldet válasszunk. Elhelyezéséhez világos helyet keressünk, bár fényigényes növény, a déli tűző napot nem szereti.

Rendszeres öntözést igényel, nyáron hetente 3-4 alkalommal, télen jóval ritkábban adjunk neki vizet. A megfelelő növényekedéshez és virágzáshoz, igényli a rendszeres tápoldatozást is.

Kedveli a párás környezetet, amit közvetlen (vízzel való permetezés) és közvetett (kaviccsal és vízzel töltött tálcára állítjuk a cserepet) párásítással is biztosíthatunk.

Házhozszállítás

Termék részletek


Vizipálma

Vizipálma
450 Ft
db
db
1
A vízipálma nem igényel különösebb törődést, kevés figyelemmel is beéri. A szobanövényként tartott növény 50-100 cm-es magasságig nő meg. Föld nélkül is megél, ha gyökerét vízben tartjuk, így alkalmas vízkultúrás (aquapóniás) nevelésre is.

Gyökerét állandóan tartsuk nedvesen, az sem baj, ha folyamatosan a vízben állnak a gyökerek. Cserepét helyezzük napos, félárnyékos helyre, ám óvjuk leveleit a tűző naptól! A szobahőmérséklet megfelelő a számára, télen is tartsuk 10 C fok feletti hőmérsékleten. Száraz levegőjű szobában rendszeresen párásítsunk körülötte!

Átültetni nem szükséges minden évben, inkább kétévente, ha a cserepét kinőtte. B típusú virágföld megfelelő a számára. Tavasztól őszig rendszeresen, hetente egyszer tápoldatozzuk.
  • 9 cm / 15 cm
  • Cikkszám
    00055