Kategóriák
Termékajánló
Növény ismertető

MURVAFÜRT - BOUGAINVILLEA


 A murvafürt évelő,  gyorsan növekvő növény, tavasztól egész a nyáron át virágzik. A téli időszakot enyhe pihenéssel tölti. A nagyobb példányai támasztást igényelnek, hogy a törzsük és ágaik tehermentesítve legyenek. Az alátámasztás a tartást szolgálja és formát ad a növénynek. A tövises, fás hajtások 1- 2 méterre nőhetnek.Nyáron a legnagyobb forróságot is jól bírja. Ezért helyezzük napos és világos helyre, ha szobában tartjuk, akkor legyen az ablakhoz minél közelebb. A  metszés két szakaszból áll: virágzás után az elvirágzott hajtásokat vágjuk le, télire viszont érdemes erősen vissza metszeni, majd minimum 10 fokon, világos helyen teleltetni ( fiatalabb, lágyszárú növények esetén érdemes szobában ablakban teleltetni ). Teleltetés alatt minimális a vízigénye, teleltetési hőfoktól függően.

Termék részletek


Tűztövis (Pyracantha) 9 cm-es cserépben

 Tűztövis (Pyracantha) 9 cm-es cserépben
 • Tűztövis (Pyracantha) 9 cm-es cserépben
890 Ft
db
db
1
Kimondottan ellenálló fajta, gondozása egyszerű, kártevői alig ismertek, szárazságtűrő képessége kiváló. A városi körülményeket is jól tűri, így társasházi előkertek, panelépületek közti földterületek, utcai zöld sávok színesítésére is alkalmas. Ősszel jelennek meg messziről virító bogyói, aztán később, a tél folyamán még a bokorra rakódott hó alól is virítanak a szépséges fürtök, így a hűvösebb évszakokban is magas díszítőértékkel rendelkezik. A tűztövis termése mérgező - erre ügyeljünk a telepítés előtt!
 • Cserépméret: 9 cm
  Magasság: 15-30 cm
  Állapot: virág nélküli
  Gondozása: Igen szívós növényfaj, így különösebb gondozást nem igényel.Napos vagy félárnyékos helyet kedvel. Metszést jól tűri, fagytűrő évelő növény.
 • Cikkszám
  98